facebook cilginligi

bu hafta gerek basin-yayin araciligi ile, gerekse m2m (mouth-to-mouth) yoluyla facebook'a cilginca bir ragbet var. cevremdeki insanlar yeni arkadaslar edinirken aslinda daha cok, adini bile unutmus oldugu eski arkadaslariyla yeniden gorusmenin mutlulugunu yasamaktalar.

ne diyeyim, acikcasi ben de ilkokul arkadaslarimdan bazilarini bulduguma sevindim.

bir konuya deginmeden gecemeyecegim. facebook benim faydalandigim sekliyle(eski arkadaslarla biraraya gelmek) bircok kisi tarafindan daha once gerceklenmisti. sagda solda sizlerde linkleri gormussunuzdur: "lise arkadaslarinizi bulun.." vs.
bu sistemi ulkemizdeki buyuk e-posta saglayicisi Mynet'te yapmisti, fakat parali uyelik sistemi ile calistiklarindan oturu ragbet gormedi.

fakat bu kisi ya da kuruluslar, su anda facebook'un geldigi noktayi gordukleri zaman eminim ki kendi dusuncelerinde ne kadar buyuk hata ettiklerini anlamislardir. microsoft bugun facebook'u satin almak istiyor; fakat alamiyor.

bilgisayar dunyasi gercekten cok farkli... ayni fikir, ayni sistem; fakat birisi kapanmak zorunda kalirken digerine paha bicilemiyor. bakalim gelecek gunlerde daha ne turlu keskin zeka ornekleri ile karsilasacagiz..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oracle BI EE 11.1.1.7.0 - Catalog Manager Command Line Options

ODI Knowledge Module frequently used Jhytons

Geçer