Kayıtlar

Ekim, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

okul basladi nihayet

bu hafta okula baslamis oldugumun farkına vardim sonunda. yetistirmem gereken bir staj raporu ve calisilmasi gereken bir vize ve tamamlanmasi gereken bir proje var. neyse ki, raporu geç de olsa tamamladim, proje ise; oyle zannediyorum ki, sadece raporlarin niteligi uzerinden degerlendirmeye tabi tutulacak. cunku gereken insertionSort ve heapSort algoritmalari wikipedia'da yeterli bir sekilde ele alinmis. diger arkadaslara calismalarinda basarilar dilerim, cunku onlarin yetistirmeleri gereken fazladan bir Software Engineering raporu var :)

bu vatan bizim

Dun yasanan mel'un saldiri, gercekten bizleri derin uzuntulere gark etti. PKK denilen ser odagini bu ulkeden ve cevresinden kaldirmak gercekten, evladini kaybederek yuregi yanan annelerimiz ve ugruna binler feda edilesi bu vatan icin kendi canini feda etmis olan kardeslerimiz adina yerine getirmemiz gereken buyuk bir vefa borcudur. askerimize Allah'tan guc-kuvvet diliyor, bu hain saldirilarin bir an evvel son bulmasini niyaz ediyoruz.

facebook cilginligi

bu hafta gerek basin-yayin araciligi ile, gerekse m2m (mouth-to-mouth) yoluyla facebook'a cilginca bir ragbet var. cevremdeki insanlar yeni arkadaslar edinirken aslinda daha cok, adini bile unutmus oldugu eski arkadaslariyla yeniden gorusmenin mutlulugunu yasamaktalar. ne diyeyim, acikcasi ben de ilkokul arkadaslarimdan bazilarini bulduguma sevindim. bir konuya deginmeden gecemeyecegim. facebook benim faydalandigim sekliyle(eski arkadaslarla biraraya gelmek) bircok kisi tarafindan daha once gerceklenmisti. sagda solda sizlerde linkleri gormussunuzdur: "lise arkadaslarinizi bulun.." vs. bu sistemi ulkemizdeki buyuk e-posta saglayicisi Mynet'te yapmisti, fakat parali uyelik sistemi ile calistiklarindan oturu ragbet gormedi. fakat bu kisi ya da kuruluslar, su anda facebook'un geldigi noktayi gordukleri zaman eminim ki kendi dusuncelerinde ne kadar buyuk hata ettiklerini anlamislardir. microsoft bugun facebook'u satin almak istiyor; fakat alamiyor. bilgisayar duny

yerleşkede hayat

itu'de 5. haftada olmamıza ragmen, cevremdeki arkadaslara soruyorum, genel olarak herkes okula henuz baslayamadigini, yeni sezonu bir turlu acamadigini soyluyo. kanaatimce hocalarimiz da sistemi baslatamamis olacaklar ki (bkz. Windows baslatiliyor...) ne bir odev veren var, ne de sinaviniz su tarihte olacak diyen :) neyse ki istanbulda havalarin sogumasi ve de gunlerin kisalmasi ile artik evdeki aksam muhabbetleri farkli bir hava almaya basladi da okul havasina evdeyken girmeye calisiyoruz. yani gunduzler uzun olsa, hala gezmelere devam, eglenceye devam seklinde olacak gunlerimiz. artik gelecek gunlerden itibaren merak edilen konulari ya da merak ettigim konulari elimden geldigince burada yayinlayacagim. net dunyasinda bilgi bu kadar cok ve daginik iken bu olaya bir de benim tuzum biberim katilsin istedim :)